Електронният магазин не функционира!

Информация за фирмата


Борса "Усмивка"

Магазини и склад на едро за детски дрехи


адрес:

Телефони за връзка:

Как са се променяли детските дрехи през годините?


Днес се радваме на голямо разнообразие и редица фирми, които с млади и мотивирани екипи подобряват и произвеждат все по-нови и функционални детски дрехи. Ние, от магазин Усмивка, доказваме името си с всеки отделен доволен клиент и щастливо дете. Подбираме и обновяваме колекциите си по последните модни тенденции. Но нека обърнем поглед назад и видим как са се променяли детските дрехи през годините.

За най-малките е било прието да се повиват така, че да не могат да мърдат много, защото се е смятало, че така ще се развият правилно. През 18 век стегнатите пелени отстъпват място на така наречените "бебешки рокли", които преди всичко са издържани в бяло. Предпочитат се за деца между 4 и 7 години в периода между 1860 и 1880г. Постепенно бебешките рокли се заменят от ританки, които остават и едни от най-предпочитаните бебешки дрешки и до днес. При нас ще намерите чудесна и модерна бебешка колекция, която е изработена от висококачествени материи и бои, за да се чувства вашето бебе отлично. Бебешките ни дрехи ще накарат всички да се усмихват повече, а това най-важното, защото няма по-голямо щастие от един нов живот.

Обръщайки внимание и на по-големите малчугани, трябва да се спрем и на разделението розово-синьо, което се е превърнало в класика. Има много теории за произхода му, но по-важното е, че и двата цвята носят усещането за спокойствие, чистота и нежна ласка. Нежна ласка са и меките материи, с които започват да с изработват детските дрехи към началото на 20 век, за да се стигне до безкомпромисното им качество днес.

От 40-те години на миналия век много популярни стават моряшките костюмчета, а през 60-те години късите гащета, тирантите и раираните блузи с яка са били запазена марка за малките палавници. При малките госпожици са се наблюдавали различни тенденции от натруфеност и прекалено много аксесоари и набори, до тенденцията за "по-мъжествени" момичешки дрехи.

Днес при детските дрехи се спазва тенденцията за практичност и удобство. Те са с дизайн, който отговаря на интензивното детско ежедневие, като същевременно запазват неподражаемия дух на детството. С магазините си борса Усмивка се стремим да добавим още малко вълшебство и игри в детския свят, обличайки с много любов малките палавници.